TOZO terugbetalen?

Lenz is een onafhankelijk kantoor gespecialiseerd in het oplossen van fiscale- en bancaire problemen. Lenz financial services & consultancy heeft meer dan 25 jaar ervaring en kan u helpen bij problemen rondom het terugbetalen van de TOZO. 

De TOZO regeling

De TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) is speciaal voor zelfstandig ondernemers met personeel én zonder personeel. Doel van deze regeling is: zoveel mogelijk bedrijven helpen om de coronacrisis te overleven. Onder deze noemer werd er in de coronaperiode steun verleend aan ondernemers. 

De TOZO bestond uit twee delen: 

  • Een aanvullende uitkering voor wanneer het inkomen van de ondernemer als gevolg van de coronacrisis onder het sociaal minimum was gedaald. 
  • Een lening om bedrijven met liquiditeitsproblemen door de coronacrisis te ondersteunen. 

Terugbetalen van TOZO regeling

De aanvullende lening moet u geleidelijk terugbetalen. Hiervan bent u door de overheid in de meeste gevallen op de hoogte gesteld. Echter komt het ook voor dat een deel van de uitkering terugbetaald dient te worden. 

Een groot deel van de TOZO aanvragen zijn ingediend aan het begin van de Covid-periode. In die tijd hadden bedrijven relatief veel omzetverlies. In veel gevallen is dat omzetverlies later afgenomen waardoor bedrijven (een deel van) de TOZO uitkering terug moeten betalen. 

Het kan zijn dat u door de terugbetalingen liquiditeitsproblemen raakt. Wij kunnen u helpen bij het afwikkelen van de fiscale problemen rondom de TOZO regeling. Dat kan zijn door te zoeken naar een oplossing om de terugbetaling toch mogelijk te maken. In andere gevallen kunnen wij u helpen bij het liquideren van uw onderneming. U wilt vanzelfsprekend niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te kijken naar de mogelijkheden tot liquidatie, door bijvoorbeeld een specialist als Lenz in te schakelen. 

Hoe gaat liquidatie in zijn werk?

Bij een liquidatie gelden basis voorwaarden, zoals:

  1. Dat er een vereffenaar wordt benoemd;
  2. Een plan van verdeling moet worden opgesteld;
  3. Publicatie in landelijk dagblad (wachtperiode 2 maanden);
  4. Verklaring non-verzet noodzakelijk;
  5. Rekening en verantwoording publiceren.

Lenz begeleid u bij het liquideren van uw onderneming. Zo weet u zeker dat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan doordat u privé aansprakelijk gesteld wordt. 

Lenz – Uw partner voor de terugbetaling van de TOZO regeling

Lenz Consultancy kan u helpen bij de terugbetaling van de TOZO regeling of het liquideren van uw onderneming. Wij beschikken over de juiste kennis en juristen om uw afwikkeling snel en secuur te laten verlopen. U kunt vrijblijvend uw casus voorleggen aan onze specialisten waarna wij u een voorstel doen voor de afwikkeling van uw turboliquidatie.

Wij werken altijd op basis van No Cure, No Pay. Dat betekend dat u alleen betaald wanneer wij daadwerkelijk het gewenste resultaat behalen. 

Onze werkwijze

01.

Contact

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@lenzfinancialservices.nl

02.

Kennismaking

De tweede stap is de kennismaking, dit kan zowel telefonisch als op kantoor.

03.

Uitleg van uw situatie

Onze derde stap is de uitleg, wij vragen u om zo duidelijk mogelijk uw situatie te beschrijven.

04.

Gratis screening

Wij gaan uw situatie gratis bekijken en bekijken wat de mogelijkheden zijn.

05.

Offerte

Voor elk project hanteren wij een standaard vooraf afgesproken prijs.

06.

Aan de slag!

Gaat u akkoord met de offerte? Dan gaan wij direct voor u aan de slag.

Wilt u direct in contact komen?

Klik op de knop hiernaast en vul het contactformulier in. Wij zullen u dan binnen 24 uur contacteren.

Waarom ons?

Wij zullen ten alle tijden eerlijk en transparant advies geven, als wij denken dat iets niet haalbaar is zullen wij dit ook aangeven om zo geen onnodige kosten te maken.

Voor elk project spreken we en vaste prijs af, dus geen verborgen kosten achteraf.

Kunnen wij het probleem niet oplossen? Dan krijgt u uw geld terug.

Onze specialisten hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Onze cijfers

Gebaseerd op 2021

1
Vaste klanten
1
Cases behandeld
1
gewonnen cases